Anem pel segon?

Moltes parelles es fan aquesta pregunta quan el primer fill/a està al voltant dels dos anys. Quan el primer infant està a punt de deixar de ser un nadó, com a pares, sentim la necessitat de tenir un altre petit a casa. És el moment que pel nostre cap comencen a sorgir preguntes com: Ja és el moment? El nostre fill/a necessita un germà? Posa interès en els nadons? Sembla que li agraden? Potser vol un germanet? És millor que no es portin massa temps?

També jugarà un paper important l’experiència viscuda amb el primer, que condicionarà més o menys la decisió. També valorem les condicions laborals de la parella, l’economia, la disponibilitat de temps, els ajuts familiars, etc.

Però el més important de tot és: “sentim el desig d’un altre infant”. Aquesta voluntat es fa més gran si és compartida amb la parella i si tots dos sentiu la necessitat.

A vegades quan ens plantegem la possibilitat d’ampliar la família, ens costa reconèixer què el volem, perquè ens fa sentir culpables respecte al nostre infant, com si l’estiguéssim traint. Endolcim aquesta sensació pensant que el nostre petit ens està demanant un germà o què li anirà molt bé per aprendre a compartir.

Per tant el principal motiu ha de ser el nostre desig intens, preciós i sincer de tornar a ser pares d’un altre ésser. Volem tenir un altre infant i estem convençuts de la decisió per nosaltres mateixos.

Aquest és un tema molt important i que molts de nosaltres tenim la necessitat de parlar-ne i es deriven diferents qüestions que volem seguir tractant. En el proper post tractarem la manera de plantejar al nostre fill/a què tindrà un germanet o germaneta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *