El Nadal és temps de Regals

Ajudar a escriure la carta als nostres fills és sens dubte un dels plaers de les dates nadalenques. El primer abans d’escriure la carta és explicar als petits les històries de nadal que més ens agradin. Tió, Reis d’orient o Pare Noel són 3 dels més populars. Si coneixem les històries, és fàcil de comprendre que no ens poden dur tot allò que demanem.

El moment de demanar ha de tenir certes consideracions per tal de fer un consum responsable. S’ha de fer èmfasi en les formes i el respecte, un consum responsable i no excessiu i sobretot en l’agraïment pels regals.

via GIPHY

Per últim us deixem uns consells per fer una bona llista de regals:

1. Les cartes no massa llargues són millors, perquè amb molta cosa pot haver-hi confusions

2. Comencem demanant aquelles joguines o aquelles coses que més desitgem, no sigui que els Reis es cansin de llegir i no arribin a allò que més il·lusió ens fa.

3. Si els expliquem amb detall perquè allò que els hi demanem ens fa tanta il·lusió, quasi segur que ens ho porten. Als Reis els agrada molt saber de nosaltres i comprendre els nostres gustos, somnis i secrets!

4. Quan el que demanem és una cosa “molt grossa” o de gran valor, un truc és demanar-la tots els membres de la família. Per exemple, si el nostre fill gran demana una bici i tots a les nostres cartes demanem una bici per a ell, quasi segur que li porten.

5. Aquesta mena de pactes faciliten acords entre els germans, ja que fàcilment es posaran d’acord en demanar coses els uns pels altres, i ràpidament el nombre de desitjos per un mateix es rebaixen i es comparteixen amb els desitjos dels altres.

6. Als Reis els hi encanten les cartes escrites de puny i lletra pels infants i si porten dibuixos, encara més. I als nostres fills els farà sentir-se partícips, protagonistes i responsables, perquè estarà feta per ells.

7. Pels més petits podem fer les cartes retallant catàlegs i fent-ne un petit mural. Així es converteix en una bona activitat familiar.

8. Als Reis, Tió i Pare Noel, també els hi agrada que els hi preguntem coses i ens interessem per ells.

9. Motivar-los a demanar altres coses que no siguin només joguines per ells. Poden ser coses per la família o fins i tot per altres nens i nenes que viuen situacions o a llocs complicats perquè els Reis arribin. D’aquesta manera, la carta als reis es converteix en un excel·lent moment d’empatia que ens porti a educar en la generositat.

10. Si nosaltres com a pares i mares també fem la nostra carta, serem per a ells un bon model, ja que comprovaran com tampoc demanem moltes coses i ens conformem amb el que finalment ens porten els Reis.

via GIPHY

Fonts:

https://www.immamarin.com/ca/2015/12/10-trucos-para-escribir-la-carta-a-los-reyes-magos/
http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/guia-nens-sobre-com-escriure-carta-als-reis-mags