A la Llar d’Infants Guinyol entenem l’educació dels primers anys com un procés de desenvolupament constructivista.

L’infant adquireix i desenvolupa les seves capacitats intel.lectuals, motrius, socials i emocionals mitjançant els seus sentits i l’experiència.
Per a què aquest desenvolupament sigui harmònic creiem necessària una relació afectiva de qualitat entre l’educador i l’infant. L’activitat autònoma de l’infant serà el motor del seu propi creixement i la regularitat en els esdeveniments li proporcionarà una seguretat sobre el coneixement d’ell mateix i del seu entorn.

L’infant
La curiositat de l’infant està vinculada en gran mesura amb l’alegria, la intimitat i el sentiment de seguretat que experimenta envers l’adult. Per tant l’adaptació serà un moment molt important, l’infant crearà un vincle afectiu amb l’educador que donarà pas a que segueixi la seva pròpia esfera d’interès: desplaçar-se, jugar, familiaritzar-se amb les pròpies capacitats i amb el  món que l’envolta, aprendre a actuar d’una manera cada vegada més madura, aprendre a canviar de posició o de lloc, a ocupar-se dels objectes i a relacionar-se amb els seus companys.

L’Educador
El paper de l’educador serà crear un vincle afectiu amb l’infant que garanteixi un entorn ric. Aquest entorn, amplia i diversifica les experiències viscudes per transmetre amb l’activitat diària uns hàbits que permeten a l’infant aconseguir autonomia i seguretat per adquirir nous aprenentatges en el seu procés personal.

 

Protecció de dades

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada