Practica el Mindfulness

Al nostre aprenentatge, l’atenció o la memòria estan profundament relacionades amb les emocions. Si estem emocionalment bloquejats, serà molt difícil aprendre. En canvi, si aconseguim un estat emocional relaxat i positiu l’aprenentatge flueix sense que ens n’adonem.

El Mindfuless és la tècnica de percepció que ens permet prendre consciència del que estem fent en tot moment. Això que sembla obvi és molt més difícil del que pensem. Si repassem quants cops som capaços d’estar totalment desconnectats al llarg del dia segur que en són molts. I dels que no ens n’adonem!

Llegir un llibre i perdre el fil, veure una pel·lícula i no recordar el que està succeint, parlar amb algú i estar a un altre lloc… Són símptomes que les nostres capacitats neurològiques estan canviant i el nostre estil de vida té molts més estímuls per atendre i resulta difícil parar atenció a tots.

El Mindfulness ajuda a millorar aquesta manca d’atenció tant en petits i grans i es pot practicar en família. Amb uns minuts al dia n’hi ha prou i només es necessita un espai tranquil i relaxat per practicar-ho! Aquí us deixem algunes tècniques i exercicis:

1. LA POSTURA DE “Ment atenta”

Una de les primeres pràctiques que podem ensenyar és la de fixar l’atenció en la respiració. La resta de les activitats i jocs poden partir d’aquesta activitat.

2. La respiració de l’abella (30 segons)

Aquest exercici és ideal per calmar-se i centrar l’atenció en la respiració. Mentre tapem les nostres orelles amb els dits polzes recolzem tota la mà sobre el nostre cap i tancant els ulls imitem el só de l’abella zzzz.

3. El joc del silenci

Els petits de 2 o 3 anys el poden fer sense problemes. Hem de ser capaços d’estar en silenci com les flors o les muntanyes durant un període de temps determinat (entre 30 segons o un minut) És recomanable tenir un mesurador de temps que els infants puguin entendre.

4. El detectiu (30 segons o un minut)

Aquest joc desenvolupa la capacitat de concentració fixada en un punt a través de la quietud i el silenci. Hem d’estudiar el moviment d’un objecte com un rellotge de sorra o una llum de colors.

5. El Mirall

Aquest joc és simple però molt enriquidor. Es tracta de seure un davant de l’altre i mirar-nos fixament als ulls durant un temps concret. Els infants desperten així l’empatia i vincles afectius.

pexels-photo-235554

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *