Sortim i gaudim

Hi ha una frase que em deien de petit que m’ha quedat ben marcada. “Quedar-se a casa no porta enlloc”. I no hi ha una veritat més gran. Qui no surt, no experimenta, no explora, no descobreix.

És bo pels nostres infants i pels adults, sortir a veure el nostre entorn. I no parlem d’excursions de dies. No cal marxar a passar nits fora. A vegades els millors plans els tenim a la vora. Els infants necessiten saber que no tot és ciutat. Que la platja, el riu, la muntanya i la neu són a prop seu. Això els convertirà en persones dinàmiques amb ganes de moure’s i sense mandra per realitzar els seus objectius.

D’altra banda, els nostres petits també necessiten estimular el seu desenvolupament psicomotriu mantenint contacte amb les diferents textures (gespa, sorra, terra, pedres…) I experimentar climatologies diverses i ambients secs i càlids. És bo sortir a comprovar el canvi d’estacions i l’arribada de la tardor és una de les més contrastades.

Sortir a jugar fora estimula també algunes de les nostres intel·ligències múltiples com ara:

Intel·ligència naturalista

Imaginació i Creativitat

Trobar-se en un entorn diferent de l’habitual fa augmentar la nostra curiositat i fomenta la nostra imaginació. Els espais oberts estan més lliures de limitacions i la seva organització no és tan fixa com els espais tancats.

Intel·ligència espacial o visual

Autonomia i Domini espacial

Cada cop que descobrim un espai nou, hem de fer front a nous estímuls i percepcions. Els infants que veuen i juguen a molts espais diferents desenvolupen millor la seva capacitat d’adaptació al medi.

Intel·ligència intrapersonal

Socialització

Els nous entorns aporten nous companys de joc. En aquests espais els infants han d’interactuar entre ells coneixent nous amics i nous rols.

Intel·ligència corporal-cinestèsica

Exercici
A més espai, més exercici físic. D’aquesta manera el cos allibera endorfines, necessaris pel nostre estat d’ànim i evitem el sobrepès. A més, amb el cansament acumulat dormiran millor al vespre.

Per això, t’animem a aprofitar al màxim el teu entorn urbà, a estar al dia d’activitats i indrets adients pels petits i a sortir sempre que puguis a explorar zones més rurals, ja que quedar-se a casa no porta enlloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *