Un matí a Can Mestres

Avui us volem explicar com ha estat la nostra visita a Can Mestres. Un matí diferent! Sortim de l’escola bressol per veure una de les poques masies que encara resten a Barcelona amb una extensió d’11.000 m², on podem trobar una granja amb ànecs, oques, gallines, ovelles, cabres, conills, ruscs d’abelles i un hort urbà.

Parcs i jardins de Barcelona ens donen l’oportunitat de conèixer el món agrari i els principis de l’agricultura biològica. Ens ve a rebre la Marina ella, serà l’encarregada d’acompanyar-nos durant la visita i fer les explicacions de tot el que anem veient.

Els Ratolins, els Dracs i les Girafes en arribar a la finca el primer que hem vist són els animalons de la granja. Comencem l’itinerari observant les ovelles i les cabres, ens expliquen que mengen, les més petites les alleten i les grans mengen verdures i herba. Després anem a veure les oques i les gallines, aquestes ponguen ous que es convertiran en pollets o bé que més tard ens podrem menjar!

Per acabar la visita entrem a la zona on viuen els conills! Els podem tocar i veure que suau és el seu pèl!

Una vegada hem acabat amb la visita de la granja, anem cap a l’hort. Podem observar les bledes, les cols, les coliflors, les escaroles i les faves que ja han collit i ens expliquen quantes vegades reguen, quin és el temps de collir les diferents verdures i hortalisses. També ens hem trobat un caragol i el Samuel, un senyor que es fa càrrec d’uns dels horts, ens l’ha donat per poder observar-lo a l’aula un temps.

Quin matí més divertit poder veure els animals i l’hort ha estat una nova experiència pels petits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *